معرفی مرکز

دانشیار گروه روانشناسی
شماره تماس: 43277880-083

آشنایی با مرکز مشاوره دانشگاه رازی کرمانشاه
یکی از واحد های مهم دانشگاه، مرکز مشاوره دانشجویی است.این واحد مستقیماً زیر نظر معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه رازی فعالیت می نماید. هدف آن رشد و افزایش سطح توانمندی ها،‌ استعدادها و بطور کلی ارتفاء سطح بهداشت روان دانشجو   می باشد. همانطورکه می دانید درمان فقط یکی از فعالیت های مهم مراکز مشاوره است و درکنارآن فعالیت های دیگری نیز برای پیشگیری از مشکلات و همچنین افزایش رفاه دانشجویان و کمک به ارتقای رشد روانی و اجتماعی آنان انجام می شود.

مشاوره یا روان درمانی چیست؟
مشاوره یا روان درمانی –درمانهای غیر دارویی هستند که با استفاده از ارتباط انسانی و تکنیک ها و روشهای خاصی که از علم روانشناسی برگرفته شده است به فرد کمک می شود تا بتواند بر مشکلات خود فائق آید، با بحران ها و مسائل خاص زندگی به طور سالم و مسئولانه ای مقابله کند و در صورت وجود بیماری به درمان آن بپردازد.
هدف روان درمانی یا مشاوره همیشه درمان بیماری نیست بلکه این خدمات بطور وسیع و فراگیر در زمینه های مختلف استفاده می شود. در بسیاری از مواقع با شناخت و برخورد صحیح با مشکلات زندگی از بروز بیماری جلوگیری می شود. گاهی اوقات نیز بدون اینکه فرد بیمار  باشد ممکن است با بحران خاصی رو به رو شده باشد و با استفاده از مشاوره یا روان درمانی بهتر می تواند با آن مقابله کند. و در مواردی نیز که بیماری وجود دارد با استفاده از روان درمانی های خاص یا روانپزشکی به درمان آن بپردازد.با توجه به مطالب بالا و گستردگی مشکلات و بحران ها، هرفردی در زندگی خود نیاز به مشاوره و روان درمانی دارد.

فعالیت های مرکز مشاوره دانشگاه رازی کرمانشاه
- درمان، پیشگیری، آموزش مهارتها و موضوعات خاص و مرتبط با زندگی دانشجویی، جوانی، نوجوانی،‌ .....
- در مرکز مشاوره، دوره های آموزشی در زمینه های مختلف بهداشت روان برگزار می شود که معمولاً‌ به مطالبی مانند مهارتهای ارتباطی، مهارت حل مسئله ، مهارتهای زندگی، ازدواج ، مهارت های تحصیلی و .... می پردازد.
- بسیاری ازفعالیت های آموزشی مرکز مشاوره به صورت آموزش های کارگاهی است. منظور از آموزش کارگاهی آن است که بلافاصله بعد از آموزش هر مطلب، شرکت کنندگان در دوره ، مطالب آموزشی را در گروههای کوچک به صورت عملی تمرین می کنندتا اشکالات و ایرادهای احتمالی آنان مشخص شده و بتوانند به صورت عملی و مفید در زندگی خود آنها را به کار گیرند.
- در مرکز مشاوره متخصصان و روانشناسان، گرایش های مختلف از جمله شناخت درمانگر، رفتار درمانگر، روان تحلیل گر ، روان پزشک ،مشاوره ،مددکار اجتماع  و کادر اداری و آموزشی حضور دارند.

فرآیند مشاوره و روان درمانی
مشاوره و روان درمانی، گفتگوی بین دو نفر است. در یک طرف روانشناس یا مشاور و در طرف دیگر، مراجع است در اینجا عمداً به جای بیمار از کلمه مراجع استفاده می شود چون در بسیاری از موارد فردی که برای مشاوره مراجعه  می کند لزوماً بیمار نیست بلکه مایل است که در زمینه خاص مشورت بگیرد.مشاور، راه های سالم و علمی را مطرح می کند و این مراجع است که تصمیم می گیرد چه کار بکند. به این ترتیب مسئولیت و تصمیم گیری به عهده مراجع است. موضوعات مطرح شده در جلسه مشاوره و روان درمانی محرمانه تلقی می شودو اصل رازداری اساس کار یک مشاور است.

فرایند و چارچوب مشاوره
اگر مایلید به مرکز مشاوره مراجعه کنید بهتر است از قبل، بصورت حضوری یا تلفنی وقت بگیرید. در ابتدا توسط واحد پذیرش از شما مصاحبه اولیه به عمل می آید تا براساس مشکلات به متخصص مربوطه ارجاع داده شود. مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانشگاه رازی در راستای انجام هدفهای مذکور، خدمات مشاوره جهت دانشجویان ، کارکنان و اساتید را به شرح زیر ارائه می دهد:

- واحد درمان:
- وظیفه این واحد کمک به تسهیل رشد فردی، حل مشکلات و درمان اختلالات و بیماری های روانی است
- مشاوره و روان درمانی: مراجعین در این نوع مشاوره به صورت حضوری جهت رفع مشکلات یاری  می شوند( مشاورین افراد متخصصی هستند که در زمینه های شخصی ، عاطفی، تحصیلی، خانوادگی و غیره می توانند به شما کمک کنند).
- راهنمایی و مشاوره تحصیلی:‌ افرادی که علاقمند به یادگیری روشهای مناسب تحصیلی می باشند و یا درصدد تغییر رشته تحصیلی خود هستند و یا دچار مشکل  یادگیری می باشند که این مسئله باعث افت تحصیلی در دورس و.... گردیده است می توانند از این مشاوره بهره مند شوند. شناسایی استعدادها، رغبتها از مولفه های این نوع مشاوره است.
- راهنمایی و مشاوره پیش از ازدواج : افرادی که قصد همسر گزینی دارند، با معیارهای علمی انتخاب آشنا شده و راهنمایی های لازم را دریافت می کنند و در این زمینه بر مهارتهای ارتباطی و شناخت تفاوتهای فردی و نیازهای یک زندگی مشترک تاکید می شود.
- مشاوره خانواده درمانی: افرادی که علاقمند می باشند به زندگی مشترک خود معنای عمیق تری ببخشید و یکنواختی  زندگی را مرتفع سازند و یا دچار مشکلات خانوادگی هستند جهت رفع مشکلات و بهبود وضعیت می توانند از این خدمات استفاده نمایند.
- مشاوره بحران :در زندگی هر فردی مراحل بحرانی وجود دارد و افرادی که دچار بحرانهای روحی –اجتماعی و خانوادگی شده اند می توانند از این مشاوره بهره گیرند.

- مشاوره سوگ: افرادی که کسی را از دست داده اند و نمی توانند با این موضوع سازگار شوند و در نتیجه دچار مشکلات روحی شده اند به منظور رفع آسیب ناشی از داغدیدگی می توانند از این مشاوره سود جویند.
-روان درمانی و مشاوره شخصی: افرادی که در زمینه های عاطفی ، سازگاری،‌ خودشناسی و پاره ای از بیماریها نظیر افسردگی، وسواس ، اضطراب و یا تجربیات سوء مصرف مواد مخدر دچار مشکل هستند می توانند از این مشاوره بهره بگیرند.
- مشاوره در خوابگاه : مرکز مشاوره برای دانشجویانی که در خوابگاه ها اسکان دارند اقدام به ارائه خدمات مشاوره ای در داخل خوابگاه در ساعات غیراداری نمـوده است که هرخوابگــاه برنامـه مشـاوره مخصوص خود را دارد که افراد می توانند جهت مشاوره به دفتر مشاوره خوابگاه  مراجعه نمایند.
- واحد مددکاری: پیگیری مسائل و مشکلات مراجعین در زمینه های مربوط به خوابگاه ها، امور تحصیلی ، شغلی ودر صورت ضرورت بستری بازدید از منازل و کمک در جهت رفع نیازهای اولیه از وظایف مهم این واحد می باشد
- سخنرانی و کارگاههای آموزشی: مرکز مشاوره به منظور آگاهی بیشتر دانشجویان و بالابردن سطح علمی آنها اقدام به برگزاری جلسات سخنرانی و کارگاه های آموزشی در زمینه های مختلف می نماید.

آدرس مرکز:
باغ ابریشم- پردیس دانشگاه رازی- حوزه معاونت دانشجویی- طبقه دوم-  مرکز مشاوره

ساعات کاری مرکز:
مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه رازی کرمانشاه از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 صبح لغایت 15 آماده خدمت رسانی می باشد.

از دانشجویان عزیز درخواست داریم تا قبل از مراجعه به مرکز با شماره 34277880-083 تماس حاصل نمایند.